Recepten

Recepten

Plaats uw eigen recepten

Heeft u lekkere recepten voor onze zelf gekweekte groenten en/of fruit? Deel deze dan !

Klik hier om terug te gaan naar de algemene website van Volkstuin Dorrestein.

Pompoensoep (lunch)

GroentenPosted by Annie Lausberg Wed, June 10, 2009 20:37:37

lunch, 4 personen, 45 minuten bereidingstijd


Ingredienten:
· 2 kleine uien
· 1 kg pompoen
· half zakje verse Italiaanse kruidenmix (à 20 g)
· half zakje verse bieslook (à 25 g)
· 25 g boter of margarine
· 1 teentje knoflook
· 2 kruidenbouillontabletten
· zout
· 300 g broccoli
· 1 pak verse tortelloni verdi con ricotta e spinaci (250 g AH Huistraiteur)
· 125 g mascarpone (kaas bak à 250 g)
· peper

Benodigdheden:
· rollade (opbind)touw
· staafmixer

Bereiden:
Uien pellen en fijn snipperen. Pompoen schillen en in kleine blokjes snijden. Italiaanse kruiden met keukentouw bij elkaar binden. Bieslook in stukjes knippen. In grote pan boter verhitten. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Uien toevoegen en ca. 2 minuten op laag vuur fruiten. Pompoenblokjes, 1 liter water, bouillontabletten en bosje Italiaanse kruiden toevoegen en op laag vuur ca. 15 minuten laten sudderen.

Intussen grote pan met water en zout aan kook brengen. Broccoli schoonmaken, wassen en in kleine roosjes snijden. Tortelloni ca. 3 minuten in pan met kokend water koken. Broccoliroosjes aan tortelloni toevoegen en ca. 5 minuten meekoken. Bosje kruiden uit soep nemen. Mascarpone door soep roeren en op smaak brengen met zout en peper. Pompoensoep met staafmixer pureren. Tortelloni en broccoli in zeef laten uitlekken en door soep scheppen. Bestrooien met bieslook.

Bevat per eenpersoonsportie:
energie 590 kCal
eiwit 15 g
vet 38 g
koolhydraten 47 g

Bron: AllerHande oktober 2001