Recepten

Recepten

Plaats uw eigen recepten

Heeft u lekkere recepten voor onze zelf gekweekte groenten en/of fruit? Deel deze dan !

Klik hier om terug te gaan naar de algemene website van Volkstuin Dorrestein.

Rabarbertaart

GroentenPosted by Annie Lausberg Wed, June 10, 2009 20:52:46

Frans nagerecht voor 8 personen, bereidingstijd inclusief wachten circa 2 uur.

Ingrediënten:
- 150 g koude roomboter
- 350 g bloem
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- snufje zout
- 2 eierdooiers
- 500 g rabarber
- 150 g geleisuiker
- 1 zakje amandelschaafsel
- boter om in te vetten
- bloem om te bestuiven

Voorbereiden
Boter in blokjes snijden. Boter, bloem, suiker, zout en 1 eierdooier met koele hand tot samenhangende bal kneden. Deeg in stuk huishoudfolie wikkelen en minimaal 1 uur in koelkast leggen.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Rabarber wassen en in kleine stukjes snijden. Rabarber in kom doen en geleisuiker en amandelschaafsel erdoor mengen. Wervlak dun met bloem bestuiven en hierop deeg dun uitrollentot cirkel die iets groter is dan doorsnede van taartvorm. Taarvorm met boter invetten en bekleden met deegcirkel. Rest van deeg bewaren voor ruitpatroon. Taartvorm vullen met rabarbermengsel. Uit rest van deeg lange reepjes snijden. Met reepjes deeg ruitpatroon bovenop vulling maken. Eierdooier loskloppen en hiermee ruitpatroon bestrijken. Taart 35 à 40 minuten in oven bakken tot bovenkant goudbruin is.

Bevat per eenpersoonsportie
energie 475 kCal
eiwit 79 g
vet 21 g
koolhydraten 62 g

Bron: website Albert Heijn


Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.